HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Workshop speuren

Omdat we continue een wachtlijst hebben voor de discipline speuren, bieden we een 'snuffelcursus' aan in de vorm van deze workshop bestaande uit vijf avondsessies. Hiermee leert u uw hond zodanig te speuren, dat u er in ieder geval thuis alvast volop mee aan de slag kan. U wordt geleerd hoe u uw hond kan laten speuren, met hoeken in het spoor en hoe hij voorwerpen die hij op het spoor treft moet aangeven. 

Wij zorgen voor een startpaaltje, voorwerpen voor op het spoor en een naslagwerk, zodat u na afloop alles nog eens rustig kan nalezen en terug op kan zoeken. Het enige wat u mee moet brengen is de hond, een normale riem, een gewone halsband of een niet slippend tuig, beloningsbrokjes en een goed humeur.

De eerste les(sen) van deze snuffelcursus worden gegeven op ons trainingsveld aan de Reedijk 21 in Heinenoord. De laatste lessen vinden plaats op locatie.

De eerstvolgende workshop staat gepland voor donderdagavond 22 juni t/m 20 juli a.s. Aanvang 19.30 uur. Inclusief de hiervoor genoemde startindicatie, voorwerpen en het naslagwerk bedragen de kosten voor deze snuffelcursus € 95,00. Indien gewenst kunt u hierbij aanschaffen een goede speurlijn van 10 meter. Deze kost € 12,50. Omdat het speuren heel intensief is, kunnen we slechts vijf combinaties toelaten. Wilt u verzekerd zijn van een plekje, wacht dan niet te lang en schrijf u hier snel in. Eerst na ontvangst van uw betaling bent u verzekerd van deelname.