HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

Wie zijn wij?

HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard opgericht in 2003 door Hanny de Winter (in memoriam) is per 1 oktober 2018 overgenomen door Ina Speksnijder. 

HOC Hoeksche Waard heeft als doel zodanig cursussen aan te bieden dat niet alleen aan opleiding maar ook aan opvoeding in ruime mate aandacht wordt besteed. Want wat is ten slotte de waarde van een hond die heel "geleerd" is, maar maatschappelijk onaanvaardbaar gedrag vertoont? Iedereen wil graag een gehoorzame maar zeker ook vrolijke hond, waaraan hij veel plezier beleeft. Om dit te bewerkstelligen gaan onze opleidingen uit van het beloningssysteem.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Zo wordt u begeleid door gediplomeerde en ervaren instructeurs, die bovendien maandelijks worden bijgeschoold voor wat betreft de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hondentraining en hondengedrag. 

Wij waken ervoor dat de groepen niet te groot worden. Dit betekent dat wij nogal eens mensen teleur moeten stellen omdat de cursussen vol zitten. Echter, wij hechten er waarde aan vast te houden aan een gering aantal cursisten per groep, omdat alleen dan de instructeurs voldoende aandacht kunnen besteden aan iedere individuele combinatie.

Veiligheid valt eveneens onder ons keurmerk kwaliteit. Op ons geheel omheinde trainingsveld kunt u met een gerust hart uw hond een oefening los van de lijn laten doen.

In het besef dat de socialisatiefase bij een hond loopt tot twaalf weken, bieden wij de gelegenheid om reeds met een pup van negen weken bij ons actief te worden. Echter, de hond dient wel tenminste twee keer geënt te zijn. Omdat - net als bij de hondenpensions en de hondenuitlaatservices ook bij ons meerdere honden bij elkaar komen, adviseren wij onze cursisten dat zij hun hond jaarlijks (extra) laten enten tegen Kennelhoest ofwel de griep onder de honden.

Verder is HOC Hoeksche Waard aangesloten bij de Federatie Hondensport Nederland. Hierdoor zijn we in staat landelijk te opereren op het gebied van meerdere disciplines.

Onze website zal u per discipline wijzer maken omtrent ons cursusaanbod, de mogelijkheden en de tarieven en dergelijke. Mochten er desalniettemin vragen zijn, aarzel dan niet even contact met ons op te nemen.