HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Puppy coaching

Voorkomen is beter dan genezen! Dat weet iedereen en een ieder die een pup aanschaft, heeft de beste bedoelingen om het voor die kleine doerak meteen allemaal goed te regelen. Of het nou gaat om een hond van een groot sterk ras, die eenmaal volgroeid zal beschikken over behoorlijk wat fysieke kracht, of dat het gaat om een klein pupje, die nooit de eigenaar omver zal trekken, maar het liefst bij de baas op de bank komt kroelen, allemaal beginnen ze als pup. En puppies hebben puppygedrag. Zo hebben ze bijvoorbeeld loei scherpe tandjes die ze in je handen en benen kunnen zetten en waarmee ze allerlei dingen kunnen slopen, ze zijn echt niet allemaal zomaar zindelijk, ze zijn lief en aanhankelijk, maar moeten toch ook leren om alleen thuis te kunnen blijven, ze mogen de buren niet wakker blaffen, ze moeten leren vriendelijk te zijn tegen de kinderen en mensen die op bezoek komen zonder dat ze iedereen omver springen. Kortom, er is voor iedere eigenaar van een pup veel werk aan de winkel. 

Een hoop hondeneigenaren schaffen een paar boeken aan die vooraf gelezen worden of gaan via internet op zoek naar de 'tips and tricks' om dit alles op een voor iedereen zo prettig mogelijke manier in goede banen te leiden. Maar wat nu als blijkt dat die boeken elkaar tegenspreken en internet zoveel informatie geeft waarvan je niet weet of het nou klopt of niet?

Onze puppycursussen zijn niet alleen geënt op opleiding, maar evenzeer op opvoeding. Echter, een theoretische vraag beantwoord krijgen op het trainingsveld is natuurlijk niet te vergelijken met een praktisch antwoord op vragen als hoe nou exact te handelen bij ongewenst gedrag, bijvoorbeeld als de pup niet rustig te krijgen is, als de voordeurbel gaat en er bezoekers op de stoep staan, als de kinderen gaan rennen en schreeuwen door de kamer en de pup hangt in hun broekpijpen, als de pup moeite heeft met de bench, als de zindelijkheid problemen geeft, als er vragen rijzen ten aanzien van het voeren, als de pup van alles en nog wat van straat eet etc.

Om die redenen bieden wij - naast de groepslessen van onze puppycursussen - begeleiding aan in de vorm van puppycoaching. Hanny de Winter komt bij u langs, kijkt samen met u naar uw pup en zijn of haar puppygedrag, leert u in de praktijk hoe te handelen in bepaalde situaties, attendeert u op de diverse valkuilen en leert u onderscheid te maken tussen de feiten en de fabels. 

Wilt u extra begeleiding voor uw pup bij u thuis, dan kunt u via onderstaand formulier kenbaar maken interesse te hebben in onze puppycoaching. Er zal dan contact met u worden opgenomen om een en ander door te spreken. Voor aanmelding bij de reguliere puppycursussen klikt u in de bovenbalk op de button inschrijven en vervolgens op gehoorzaamheidscursus. In dit formulier wordt na uw contactgegevens een keuzemogelijkheid geboden voor welke cursus u zich wilt aanmelden.

 


 

Aanvraagformulier puppy coaching
 1. Geslacht *
  Ongeldige invoer!
 2. Voorletters *
  Vul s.v.p. Uw voorletters in
 3. Voornaam
  Vul s.v.p. Uw voornaam in
 4. Tussenvoegsel
  Ongeldige invoer
 5. Achternaam *
  Vul s.v.p. Uw achternaam in
 6. Adres + huisnummer *
  Vul s.v.p. Uw adres en huisnummer in
 7. Postcode *
  Ongeldige invoer
 8. Woonplaats *
  Vul s.v.p. Uw woonplaats in
 9. Telefoon
  Ongeldige invoer
 10. Mobiel
  Ongeldige invoer
 11. E-mail *
  Vul s.v.p. Uw e-mail adres in
 1. Geslacht *
  Ongeldige invoer
 2. Naam *
  Vul s.v.p. de naam van Uw hondin
 3. Ras
 4. Geboortedatum
  Ongeldige invoer
  dd-mm-jjjj
 5. Reden
  Ongeldige invoer