Cursusaanbod

Opvoeding, sport of spel ?

 

Met dank aan Hondentrimland voor het gebruik van de foto’s.

Agility

Bij agility loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours van verschillende toestellen. Zo kennen we bijvoorbeeld hoogte- en breedtesprongen, een tunnel, een kattenloop, schutting en wip.

Apporteersport

Apporteersport is een hondensport die afgeleid is van de jacht. Apporteren, zoeken, de dummy uit het water halen… U doet de oefeningen altijd individueel en op uw eigen niveau. 

Combisport

De samenwerking tussen baas en hond maakt deze sport zo interessant. De combisport kent vier onderdelen met oefeningen uit de gehoorzaamheid, agility en apporteersport, waardoor het heel gevarieerd is.

Opvoeding/opleiding

In onze cursussen opvoeding/opleiding helpen wij u bij de opvoeding en training van uw hond. Het opbouwen van wederzijds begrip, vertrouwen en met plezier leren samenwerken, zorgen ervoor dat u een goede band met uw hond opbouwt.

Hoopers

Hoopers is een laagdrempelige sport, waarbij de hond op afstand door middel van stem- en lichaamsaanwijzingen door een parcours bestaande uit hoops, tunnels, barrels (tonnen) en gates (hekjes) wordt gestuurd.

Kind & Hond

In onze Kind-Hond cursus helpen wij ouders en kinderen door handvatten te geven het leuk en veilig te houden tussen hond en kind.

Privélessen

Privélessen zijn vooral geschikt als uw hond niet met andere honden in een groep kan trainen of (nog) niet kan omgaan met de prikkels om hem heen. Maar u bent natuurlijk ook welkom als u gewoon liever alleen traint of de andere trainingstijden u niet uitkomen.

Speuren

Alle honden vinden speuren leuk. De kunst om bij het speuren te presteren is uw hond te vertrouwen. Ze leren hun neus optimaal te gebruiken om interessante sporen te volgen.

Ook als privéles mogelijk!

Themacursussen

Korte cursussen van vijf lessen, om kennis te maken met verschillende disciplines of om diverse aspecten van het gedrag van je maatje onder de loep te nemen.

Ook als privéles mogelijk.

Pin It on Pinterest

Share This