Agility

Uitdagende parcoursen en behendigheid

Agility

Bij agility loopt u met uw hond zo snel mogelijk een parcours van verschillende toestellen.

Zo kennen we bijvoorbeeld hoogte- en breedtesprongen, een tunnel, een kattenloop, schutting en wip. De bedoeling is dat de hond op aanwijzingen van de geleider met zo min mogelijk fouten zo snel mogelijk dit parcours aflegt.

Baas en hond vormen samen een team en de baas motiveert de hond om zo goed en zo snel mogelijk het parcours af te ronden. De handler mag de hond of de toestellen tijdens het lopen van het parcours niet aanraken, hij geeft aanwijzingen door middel van zijn stem en door gebaren te maken.

De cursus agility kent in principe tien lessen. Eerst worden alle toestellen in laag tempo aangeleerd en besteden we aandacht aan het zowel links als rechts handlen van de hond. Gedurende de cursussen combineren we de toestellen steeds meer tot een echt parcours en leert u om temidden van zoveel verschillende toestellen uw hond naar het juiste toestel te sturen, door gebruik te maken van wissels.

Met dank aan Hondentrimland voor het gebruik van de foto.

Meteen aanmelden

Klik hier

Voor wie

De cursus is geschikt voor honden vanaf minimaal 1 jaar oud, met een goede fysieke gezondheid, de juiste lichaamsbouw en voldoende kracht en wendbaarheid.

Wat kost het?

Prijs per 10 lessen (à 45 minuten): € 117,50

Voorwaarden

Een gedegen vooropleiding is een must omdat bij agility de honden los van de riem moeten kunnen werken. Uw hond mag dus geen agressie vertonen naar andere honden en moet direct komen wanneer u hem roept.

Cursisten dienen te helpen met het op- of afbouwen van het parcours voor of na de les.  Dit is afhankelijk van de lestijd.

Wanneer

Onze agility lessen zijn op woensdagavond in de periode maart t/m november.

Waar

De agility lessen zijn op onze reguliere trainingslocatie.

Pin It on Pinterest

Share This