Apporteersport

Lekker struinen op zoek naar de dummy

Apporteersport

Apporteersport is een hondensport die afgeleid is van de jacht. Het belangrijkste verschil met jachthondentraining is dat bij apporteersport niet met wild gewerkt wordt, maar met dummy’s in allerlei vormen.

Bij HOC trainen we de honden en bazen op recreatief niveau. Dat wil zeggen dat we geen wedstrijden doen. Maar het is zeker niet vrijblijvend. In de loop van de tijd worden de proeven (oefeningen) die we doen steeds uitdagender voor baas en hond. Niet alleen de hond leert om de problemen op te lossen, de baas moet ook bedenken hoe zijn/haar hond het beste het apport kan ophalen en terugbrengen.

Tijdens de training doet u samen met uw hond de oefeningen. Deze doet u bijna altijd individueel en op uw eigen niveau. Daarom is er geen sprake van beginnersgroepen, maar kan er altijd ingestroomd worden. De trainingen duren meestal een uur of iets langer en vinden plaats op zaterdagochtend.

De proeven bestaan uit diverse onderdelen en gaan altijd uit van “steadyness”. Dit betekent dat de hond rustig naast u op zijn beurt wacht. Bij de meeste onderdelen moet de hond een dummy ophalen en netjes afgeven aan de voorjager (zijn baas/bazin).

De oefeningen bestaan uit:

  • Apporteren op diverse afstanden: Er wordt een dummy opgegooid, de hond haalt deze op en brengt hem naar de voorjager.
  • Verloren zoeken: De hond moet een dummy opzoeken die op een flinke afstand ligt. De voorjager moet hierbij de hond zodanig inzetten dat het voor de hond zo makkelijk mogelijk is.
  • Vooruitsturen: hierbij moet de hond in een rechte lijn naar de dummy gestuurd worden om deze op te halen. De hond heeft deze dummy niet zien vallen.
  • Waterwerk waarbij uw hond de dummy uit het water haalt of van de overkant ophaalt van het land.
  • En nog verschillende appèl oefeningen, zoals blijven, volgen e.d.

Meteen aanmelden

Klik hier

Voor wie

Voor alle honden die graag iets sjouwen, het leuk vinden om hun neus te gebruiken en om de bosjes door te struinen op zoek naar een dummy.

Wat kost het?

Prijs per 10 lessen (à ca. 60 minuten): € 117,50

Voorwaarden

De trainingen vinden altijd plaats in de vrije natuur in de Hoeksche Waard. Daarom is het erg belangrijk dat uw hond redelijk luistert als u roept om terug te komen. De locaties waar getraind wordt liggen niet aan de openbare weg, maar zijn niet omheind. Tijdens de training zijn alle honden aangelijnd. Tijdens het uitvoeren van de proeven zijn ze niet aangelijnd en helemaal “naakt” dus ook zonder halsband, zodat ze niet ergens achter kunnen blijven haken.

Natuurlijk is het erg handig als u al één of meer gehoorzaamheids cursussen heeft gedaan, maar het is niet persé noodzakelijk. Er is ook geen minimum leeftijd, een pup kan vanaf de leeftijd dat hij helemaal gevaccineerd is meedoen.

Omdat we in de vrije natuur trainen, waar altijd sloten en dergelijke zijn, is het erg belangrijk dat uw hond voor de Ziekte van Weil gevaccineerd is.

Wanneer

Onze apporteer lessen zijn elke zaterdagochtend van half januari t/m half december.

Waar

Onze apporteer lessen worden gegeven in het Zuid-Beijerlandse bos.

Pin It on Pinterest

Share This