Dogfrisbee

Plezier voor energieke honden

Dogfrisbee

Dogfrisbee is een tak van sport voor alle honden die graag actief met hun baas bezig willen zijn. Dogfrisbee is veel meer dan alleen maar het gooien en vangen van een disc. Het is heel veelzijdig, zeker wanneer u kijkt naar het onderdeel freestyle. Met uw hond samen vormt u een team, waarbij het dus voor zichzelf mag spreken dat u als geleider de taak hebt de frisbee zodanig te gooien dat u hond optimaal in de gelegenheid is deze te vangen, daar waar u zich voorstelt dat die gevangen moet worden. Werptechnieken zijn dan ook een belangrijk onderdeel. Dit lijkt eenvoudiger dan het is, maar oefening baart kunst.

In de cursus wordt in het begin voornamelijk geoefend met het onder de knie krijgen van de worptechnieken en de hond, voor zover dat niet al het geval is, enthousiast te maken voor de frisbee. Zodra u heeft geleerd uw hond in de gelegenheid te stellen de door u gegooide frisbee te vangen gaat u de afstanden vergroten en worden de worptechnieken voor de freestyle verfijnd en verder uitgebreid.

Tijdens de trainingen mag uitsluitend gebruik gemaakt worden van professionele discs. Deze frisbees zijn gemaakt van een flexibele plastic, waardoor blessures aan de snuit en het gebit van de hond voorkomen kunnen worden.  Naast veilig materiaal en een goede worptechniek, is ook de warming up en de cooling down voor en na de training van belang. Warme, soepele spieren en gewrichten voorkomen blessures en zorgen ervoor dat afvalstoffen snel weer uit het lichaam verdwijnen. Ook hier wordt in de trainingen aandacht aan besteed.

Meteen aanmelden

Klik hier

Voor wie

Dogfrisbee is in principe geschikt voor alle honden, dus niet alleen voor de heel atletische honden. De trainingstechnieken worden aangepast op de hond. De ene hond kan wat minder makkelijk springen, de ander heeft een minder hoog uithoudingsvermogen en niet ieder ras is geschikt om op wedstrijdniveau te presteren, maar daar moet u zich niet door laten weerhouden. Wat voorop staat is met uw hond plezier hebben. De hond zal zich prima vermaken met het distance werpen en/of de freestyle dogfrisbee. Na afloop zal hij geheel voldaan in zijn mand neerploffen.

Wat kost het?

Prijs per 10 lessen (à 45 minuten): € 115,-

Voorwaarden

Om met de training van dogfrisbee te kunnen beginnen hoeft uw hond niet perfect gehoorzaam te zijn, maar hij mag in ieder geval geen agressie vertonen. Er zijn vanzelfsprekend niet zoveel honden op het veld aanwezig, want om te kunnen frisbeeën is ruimte nodig. Maar er zal bij de ene hond meer opwinding ontstaan dan bij de andere. Ook het komen op bevel is vanzelfsprekend niet onbelangrijk.

Om deel te kunnen nemen aan de dogfrisbee moet de hond wel tenminste één jaar oud zijn.

Wanneer

Onze dogfrisbee lessen zijn op donderdagavond in de periode maart t/m november.

Waar

Onze dogfrisbee lessen vinden plaats  op onze reguliere trainingslocatie.

Pin It on Pinterest

Share This
Vanwege de enorme drukte en de beperkingen door de coronamaatregelen nemen wij tijdelijk even (met uitzondering van de welpenlessen en puppy A cursussen) geen nieuwe aanmeldingen aan voor onze gehoorzaamheidscursussen. Kijk in de cursusplanning in welke cursussen er nog plek is. CONTACT