Flygility

Flyball met hindernissen

Flygility

Flygility is een sport die zijn oorsprong vindt in Nieuw Zeeland en die in 2015 in Nederland is geïntroduceerd.

Flygility is een combinatie van Flyball en Agility. De basis is vergelijkbaar met het originele Flyball, waarbij in het parcours elementen van Agility verwerkt zijn. De bedoeling is dat de hond zelfstandig een parcours met hindernissen aflegt naar de flyball loopt en de bal vangt, en vervolgens het parcours terug loopt met de bal in zijn bek, die hij vervolgens aan de geleider moet geven.

Hierbij draait het niet alleen om snelheid, maar ook om de samenwerking met de geleider en het correct lopen van het parcours.

Verder is het een sport die opvoeding en training combineert. Belangrijk bij deze sport is namelijk geconcentreerd, beheerst en sociaal gedrag. 

Omdat bij flygility de hond zelf het parcours loopt, is dit een tak van sport, waarbij de hond heel actief is, maar waarbij de geleider fysiek gespaard wordt. Echter, voordat de hond in staat is zelfstandig een parcours te lopen, dient de geleider zijn hond heel wat aan te leren.

Met dank aan Hondentrimland voor het gebruik van de foto’s.

Meteen aanmelden

Klik hier

Voor wie

Voor alle honden vanaf 6 maanden met liefde voor een bal.

Wat kost het?

Prijs per 10 lessen (à 45 minuten): € 115,-

Voorwaarden

Er is geen vooropleiding nodig om te kunnen starten.  De hond moet wel sociaal zijn naar andere honden, een bal apporteren, los kunnen lopen en komen als hij geroepen wordt.

Wanneer

Onze flygility lessen zijn op woensdagavond in de periode maart t/m november.

Waar

Onze flygility lessen vinden plaats  op onze reguliere trainingslocatie.

Pin It on Pinterest

Share This
Vanwege de enorme drukte nemen wij tijdelijk even geen nieuwe aanmeldingen aan voor de wachtlijst voor onze gehoorzaamheidscursussen die vol zitten. Kijk in de cursusplanning in welke cursussen er nog wel plek is.