Jachttraining

Voor honden met passie en doorzettingsvermogen

Jachttraining

Veel mensen kiezen voor een jachthond. Het zijn over het algemeen actieve, vriendelijke en intelligente honden die graag met hun baas samen werken. Een selectief fokbeleid heeft ervoor gezorgd dat deze honden in aanleg een sterk ontwikkelde jachtdrift hebben.

Er is een grote verscheidenheid aan rassen binnen de groep jachthonden en ieder ras heeft zijn specifieke kenmerken. Kort gezegd kunnen we de jachthonden onderverdelen in de staande honden, lopende honden, retrievers, zweethonden, dashonden, terriërs en spaniëls. Al geldt dat uiteraard voor alle honden, met drie keer per dag een blokje om, doet u een jachthond echt veel te kort. Wat dan ook veelal terug te zien is in het gedrag van de hond.

Vaak is het haast verbluffend om te zien tot welke prestaties een goed getrainde jachthond in staat is. Maar jachttraining is net zo goed bedoeld voor honden en bazen die niet per se hoeven te jagen en gewoon lekker samen bezig willen zijn. Het is namelijk erg leuk om uw hond te trainen voor jachthondenwerk.

In de cursus wordt geleerd de hond aan een slappe lijn te laten volgen, hierbij dient een bepaald patroon gevolgd te worden. Het komen op bevel, apporteren van de dummy, het werken met de fluit en de zo belangrijke steadiness. Dit betekent dat de hond rustig naast u op zijn beurt wacht tot de volgende opdracht.

Naarmate de vorderingen, gaat er onderscheid gemaakt worden in de diverse manieren van apporteren (vanuit – of over water, verloren apport, markeren),  los volgen, uit zicht van de baas plaats houden, het volgen van een spoor, appèl op afstand etc.

Meteen aanmelden

Klik hier

Voor wie

Er zijn ontzettend veel hondenrassen die gefokt werden voor het doel ‘jacht’, maar eigenlijk vindt vrijwel elke hond jachttraining leuk. Als u wilt doorgroeien naar wedstrijdniveau zien we vaak wel dat ‘echte’ jachthonden de uitblinkers zijn in deze tak van sport.

Wat kost het?

Prijs per 10 lessen (à 45 minuten): € 100,-

Voorwaarden

Om met de jachttraining te kunnen starten behoeft u niet persé in het bezit te zijn van een diploma Basis Gehoorzaamheid. De jachttraining bestaat tenslotte ook voor een deel uit appèl. Uw hond moet echter wel bij u komen als hij geroepen wordt en hij moet netjes naast u kunnen lopen.

Iedere combinatie komt te allen tijde individueel in actie en wordt op zijn eigen niveau begeleid.

Wanneer

Onze jacht lessen zijn op dinsdagavond van half januari t/m half december.

Waar

Onze jacht lessen vinden plaats  op onze reguliere trainingslocatie.

Pin It on Pinterest

Share This