Opvoeding/opleiding

Samenwerken en wederzijds begrip

Opvoeding/opleiding

In deze cursussen helpen wij je bij de opvoeding en opleiding van jouw hond. Het opbouwen van wederzijds begrip, vertrouwen en met plezier leren samenwerken, zorgen ervoor dat je een goede band met je hond opbouwt. Wij trainen welzijnsgericht, uitgaand van de meest recente inzichten.

Deze cursussen worden op diverse dagen gegeven van half januari t/m half december. Zie hiervoor onze cursusplanning.

Om zoveel mogelijk rust te creëren in de groepen gaan wij uit van 1 cursist per hond.

Verschillende cursussen

Puppy A (vanaf 9 weken)
Puppy B (vanaf ca. 5 maanden)
Jonge Honden (vanaf ca. 7 maanden)
Basis Gehoorzaamheid (vanaf ca. 9 maanden)
Vergevorderden (vervolgcursus)
G&G Fun (vervolgcursus)
Opstartcursus (vanaf 6 maanden zonder eerdere cursus ervaring)

Hoe kan je je aanmelden!

Klik hier

Gewenningslesje voor pups

Voor puppy’s vanaf ca 8 weken 

Heb je een pup die alles een beetje spannend vind? Een pup die een beetje tijd nodig heeft om te ontdooien?  Of vind je het gewoon een fijn idee om je pup alvast kennis te laten maken met de  omgeving waar hij straks puppy lessen gaat volgen? 
Plan dan voordat je aan de puppy A cursus start een gewenningslesje in. 

Je pup kan dan in alle rust de omgeving verkennen waardoor het bij de 1e les van de puppy A cursus een minder grote drempel is.  Je zal hierbij begeleid worden door een instructeur. 

Terwijl je pup op zijn gemakje mag rondkijken,  kan jij alvast met je vragen terecht over zaken waar je met de pup tegenaan loopt.

De kennismakingslesjes zijn voornamelijk op vrijdagochtend maar wil je liever op een andere dag/tijdstip dan is dat in overleg mogelijk. 

Prijs per lesje (à 15 minuten): € 7.50

Stuur ons een mail als je van een gewenningslesje gebruik wilt maken. 

Puppy A

Voor puppy’s vanaf 9 weken 

De Puppy A cursus bestaat uit 10 lessen  en is bestemd voor puppy’s vanaf 9 weken oud.  In deze cursus wordt er met name gewerkt aan de relatie baas – hond, het leren lezen van de hondentaal, het voorkomen van fouten en het in een vroeg stadium herstellen van eventuele onbewust gemaakte fouten.

De 1e 2 lessen besteden we vooral aandacht aan een goede socialisatie van je pup. Vanaf les 3 gaan we starten met het aanleren van de basis commando’s maar dit alles gaat heel spelenderwijs. Je pup heeft tenslotte het recht pup te zijn.

Deze cursus mag gezien worden als basis voor alles!

Prijs per 10 lessen ( à 45 minuten):

Puppy A (max 6 cursisten) € 175,00
Puppy A+ (max 4 cursisten) € 200,00

Na deze cursus kan je door naar de Puppy B cursus.

Puppy B

Voor puppy’s van circa 5-6 maanden

Wanneer je de Puppy A cursus hebt doorlopen kan je meedoen aan de Puppy B cursus. Puppy’s van deze leeftijd verkeren in de zogeheten angstfase, hier wordt gedurende deze cursus aandacht aan besteedt. Verder gaan we het tot nu toe geleerde uitbreiden.

 Instromen als nieuwe cursist kan na het volgen van 2 privélessen of wanneer je bij een andere hondenschool lessen hebt gevolgd.

Prijs per 8 lessen (à 45 minuten):
Puppy B (max 6 cursisten)  € 140,00
Puppy B+  (max 4 cursisten) € 160,00 

Na deze cursus kan je door naar de Jonge Honden cursus.

Jonge honden

Voor honden van 7 tot 9 maanden

Na de Puppy B cursus volgt de Jonge Honden Cursus.  Op deze leeftijd verkeren de honden in de puberteit. Alles wat de hond met succes heeft geleerd, lijkt hij plotseling vergeten te zijn door de veranderende hormoonhuishouding.
Gedurende de cursus adviseren wij je omtrent de beste aanpak voor de specifieke problemen waar je met je hond tegenaan kunt lopen.

Instromen als nieuwe cursist kan na het volgen van 2 privélessen, de opstartcursus of wanneer je bij een andere hondenschool lessen hebt gevolgd.

Prijs per 8 lessen (à 45 minuten): € 140,00

Na deze cursus kan je door naar de cursus Basis Gehoorzaamheid.

 

Basis gehoorzaamheid

Voor honden vanaf 9 maanden

De cursus Basis Gehoorzaamheid is een cursus van acht lessen. Hier kan je aan meedoen als je de Jonge Honden Cursus heeft doorlopen.

Iedere combinatie wordt op zijn eigen niveau begeleidt onderweg naar het examen. In deze cursus wordt vooral het opvoeden niet uit het oog verloren.

Je kan hier exact nalezen wat er aan het einde van deze cursus van je wordt verwacht om te kunnen slagen voor Basis Gehoorzaamheid.

Instromen als nieuwe cursist kan na het volgen van 2 privélessen, de opstartcursus of wanneer je bij een andere hondenschool lessen hebt gevolgd.

Prijs per 8 lessen (à 45 minuten) incl. examen: € 147.50

Wanneer je slaagt, mag je doorstromen naar de cursus Vergevorderden.

 

Vergevorderden

Wanneer je bent geslaagd voor de Basis Gehoorzaamheid, mag je gaan deelnemen aan de cursus Vergevorderden. Deze cursus bestaat uit acht lessen. De focus ligt op het netjes leren volgen en het keurig opvolgen van commando’s, in verschillende (nieuwe) oefeningen.

Je kan hier exact nalezen wat er aan het einde van deze cursus van je wordt verwacht om te kunnen slagen voor Vergevorderden.

Prijs per 8 lessen (à 45 minuten) incl. examen: € 147.50

Wanneer je slaagt, kan je door naar G&G Fun.

 

G&G-Fun

Wanneer je in het bezit bent van het diploma Vergevorderden kan je gaan deelnemen aan de G&G -Fun trainingen.

In deze cursus komen alle G&G oeffeningen van de FHN (Federatie Hondensport Nederland) aan bod die gecombineerd worden met “Fun”oefeningen zodat de lessen leuk en afwisselend zijn.

Er wordt gewerkt met een zogenaamde strippenkaart van 10 lessen aan het begin van elk kwartaal. Deze 10 lessen dien je in datzelfde kwartaal op te maken.

Onze G&G-Fun lessen zijn op maandagavond en zaterdagochtend van half januari t/m half december.

Prijs per 10 lessen (à 45 minuten): € 150,-

Voor meer informatie over de G&G oefeningen verwijzen wij je ook graag naar de website van de FHN. 

Opstartcursus

Voor honden van 6 maanden of ouder zonder vooropleiding.

Deze cursus is bedoeld voor cursisten waarvan de hond geen jonge pup meer is, maar waar nog geen vooropleiding mee is gedaan.

In deze cursus beginnen we met de basis van opvoeding en opleiding. Na deze cursus van 5 lessen kan je er thuis zelf verder mee aan de slag of makkelijker instromen bij onze groepscursussen Jonge Honden of Basis Gehoorzaamheid (ovb van beschikbaarheid).

Prijs per 5 lessen (à 45 minuten): € 100,00

Maximaal 4 cursisten per les.

Valt je hond uit naar andere honden, schrijf  dan niet in voor een groepscursus maar neem eerst contact met ons op. 

 

Pin It on Pinterest

Share This