Hoopers

Plezier voor elke hond en handler

Hoopers

Nadac Hoopers vindt zijn oorsprong in Amerika. Nadac staat voor North American Dog Agility Council, opgericht in de jaren 90.

Het is een laagdrempelige sport, waarbij de hond op afstand door middel van stem- en lichaamsaanwijzingen door een parcours bestaande uit hoops, tunnels, barrels (tonnen) en gates (hekjes) wordt gestuurd. Doordat er geen sprongen in het parcours voorkomen is deze sport door de minimale belasting geschikt voor (bijna) iedere hond en handler.

In de cursussen wordt gestart met het aanleren van de toestellen en de hond leren werken op afstand van de handler. Zodra je hond dit onder de knie heeft zullen er combinaties gemaakt worden van de toestellen zodat de hond leert parcoursen af te leggen.

Hoopers is bij uitstek geschikt als opstapje naar of in combinatie met andere hondensporten. De hond leert namelijk zeer zelfstandig werken en toestellen te herkennen.

Hoe kan je je aanmelden!

Klik hier

Voor wie

Hoopers is een hondensport die geschikt is voor alle honden, dus ook voor jonge honden, ouwetjes en/of honden die niet teveel fysieke belasting (meer) mogen hebben. Er wordt namelijk gewerkt in mooie vloeiende lijnen zonder haperingen en, zoals eerder gezegd, zonder sprongen.

Omdat bij hoopers de hond voornamelijk op afstand door het parcours wordt gestuurd is het een tak van sport waarbij de hond heel actief is, maar waarbij de handler fysiek gespaard wordt. Echter voordat de hond in staat is een parcours te lopen, dient er heel wat aangeleerd te worden door middel van stem- en lichaamsaanwijzingen.

Wat kost het?

Prijs per 8 lessen (à 45 minuten): € 140,00

Voorwaarden

Om met de training van hoopers te kunnen beginnen heeft u geen diploma Basis Gehoorzaamheid nodig maar mag jouw hond in geen geval agressie vertonen. Verder is het van belang dat je hond los kan lopen, komt als hij geroepen wordt en goed kan wachten totdat ie het seintje krijgt om te starten.

Cursisten dienen te helpen met het op- en/of afbouwen van het parcours voor of na de les.

Wanneer

Onze hoopers lessen zijn op zaterdagochtend in de periode maart t/m november.

Waar

Onze hoopers lessen vinden plaats  op onze reguliere trainingslocatie.

Pin It on Pinterest

Share This