Themacursussen

Themacursussen

Wat vinden je hond en jij leuk?

 

Impulscontrole

Samenwerken aan het beheersen van impulsen

In deze themacursus gaan we aan de slag met impulscontrole. Bij impulscontrole staan zelfbeheersing, focus en samenwerking centraal. Door voor je hond rust te creëren en te stimuleren geef je jezelf en je hond de ruimte om na te denken. In een situatie van rust kunnen we leren. We gaan de hond leren zelfstandig beslissingen te nemen en daarmee werken we aan het beheersen van impulsen. 

We gaan in deze cursus onder meer aan de slag met aandacht/oogcontact, het verdienen van een beloning, blijven zitten of liggen, touch, hierkomen, lopen aan een ontspannen lijn, lopen met aandacht en hindernissen, gedrag mens-hond en hond-hond.

De groep bestaat uit maximaal 5 cursisten.

Voor wie

De cursus bestaat uit vijf lessen en is geschikt voor alle soorten honden van elke leeftijd. Je hebt alleen een gewone halsband nodig, een lijn van minimaal 1,5 meter (bij voorkeur 2 meter), een speeltje en voerbeloningen. 

Wat kost het?

Prijs per 5 lessen (à 45 minuten):  € 87,50

 

Voorwaarden

Er is geen vooropleiding nodig om te kunnen starten.

Wanneer

Onze themacursus impulscontrole wordt gegeven op de vrijdagochtend/middag.

 

Waar

Onze themacursus impulscontrole vindt plaats op onze reguliere trainingslocatie.

Hersenwerk workshop

Zet de grijze massa aan het werk

Bij hersenwerk verstop je voer(beloningen) in verschillende materialen en voorwerpen. Je hond zal door middel van zijn neus de voertjes traceren en mag vervolgens op zijn eigen manier zorgen dat hij deze kan opeten. De ene hond zal alleen zijn neus gebruiken, de andere hond zijn poten of bek om het materiaal te verschuiven of te verplaatsen.

Met hersenwerk wordt je hond mentaal uitgedaagd, worden zijn zintuigen aan het werk gezet en wordt er gebruik gemaakt van zijn vaardigheden. Dat is fijn voor je hond zodat hij zich (meer) kan gaan ontspannen. Hersenwerk is samen beleven, hersenwerk zorgt voor inzicht in gedrag van je hond en door de samenwerking wordt de band met je hond versterkt. 

In deze workshop leer je wat hersenwerk kan doen voor jou en je hond. Je krijgt inspiratie over welke materialen je allemaal kunt gebruiken en gaan we aan de slag met een aantal ‘hap snap’ hersenwerkjes en maken we een begin met het aanleren van ‘hersenkrakers’.

De workshop duurt 1 uur. Wij zorgen voor een pauze tussendoor met koffie, thee en water voor de honden.

Voor wie

De workshop is geschikt voor alle honden vanaf de leeftijd van 6 maanden. Je hebt een gewone halsband, lijn en veel kleine voerbeloningen nodig.

Wat kost het?

€ 30,- per les van 1 uur

Voorwaarden

Deze workshop wordt in groepsverband gegeven en daarom is het van belang voor je hond dat deze niet angstig of agressief is naar andere honden of mensen.

Wanneer

Deze workshop wordt op diverse dagen gegeven. 
Kijk hiervoor in onze cursusplanning.

 

Waar

Onze hersenwerk workshop vindt plaats op onze reguliere trainingslocatie.

Neuswerk

Samenwerken met de neus van je hond

Alle honden gebruiken hun neus om te zoeken en in hun dagelijkse leven gebruiken honden vooral hun reukzintuig. Snuffelen is een natuurlijke behoefte van de hond. Wat is er dan leuker om samen met uw hond neuswerk te gaan doen.

Neuswerk doe je als team: samenwerking en vertrouwen in de hondenneus staan centraal. De geleider begeleidt de hond en laat de hondenneus het zoekwerk doen. Het zelfvertrouwen van de hond wordt groter als hij zoekt (en vindt) en ook voor de geleider bevordert het samen bezig zijn de relatie met de hond.

In deze themacursus maken we kennis met verschillende soorten neuswerk:

  • voorwerpen zoeken: apporteren van voorwerpen en verwijzen van voorwerpen;
  • sorteren: uit menselijke geur een voorwerp matchen met de voorbeeld geur;
  • speuren: het volgen van een menselijk spoor;
  • hersenwerk.

Na deze cursus kan je zelf verder binnen- en buitenshuis samen met je hond zoekspelletjes doen. 

Voor wie

De cursus bestaat uit vijf lessen en is geschikt voor alle soorten honden van elke leeftijd. Je hebt alleen een gewone en niet te smalle halsband nodig, een lijn, een speeltje en voerbeloningen. Wij zorgen voor een lange lijn en de andere te gebruiken materialen. De groep bestaat uit maximaal 5 cursisten.

Wat kost het?

Prijs per 5 lessen (à 45 minuten) : € 87,50

Voorwaarden

Er is geen vooropleiding nodig om te kunnen starten.

Wanneer

Onze themacursus neuswerk wordt gegeven op vrijdagochtend/middag.

Waar

Onze themacursus neuswerk vindt plaats op onze reguliere trainingslocatie.

Rally HOC

Gehoorzaamheid, behendigheid én fun

In de thema-cursus Rally HOC worden gehoorzaamheidsoefeningen gecombineerd met behendigheid en fun-oefeningen. Je loopt (aangelijnd of los) samen met je hond een parcours, bestaande uit verschillende (deels samengestelde) gehoorzaamheidsoefeningen.

Het doel van deze cursus is dat zowel jij als je hond met plezier de oefeningen aanleren en uitvoeren.

Elke les is er een ander parcours uit het basisrepertoire van meer dan 50 oefeningen. Zoals volgen met wendingen en tempowisselingen, zitten en voorroepen, af vanuit volgen en springen. We variëren elke les met oefeningen voor de fun, zoals apporteren of een zoekspelletje. Er wordt rekening gehouden met het niveau van jou en je hond.

Voor wie

De cursus bestaat uit vijf lessen en is geschikt voor alle honden vanaf de leeftijd van ongeveer 1 jaar. Om met de cursus Rally HOC te kunnen beginnen heeft u geen diploma Basis Gehoorzaamheid nodig maar moet uw hond wel de basisoefeningen zoals volgen, zit, af, blijf en hier komen kunnen.  

Wat kost het?

Prijs per 5 lessen (à 45 minuten) : € 87,50

Voorwaarden

De hond moet sociaal zijn naar andere honden, bij voorkeur los kunnen lopen en komen als hij geroepen wordt.

Wanneer

Onze themacursus Rally HOC wordt gegeven op woensdagavond en vrijdagmiddag.

Waar

Onze themacursus Rally HOC vindt plaats op onze reguliere trainingslocatie.

Pin It on Pinterest

Share This